NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (2024)

NordVPN onderscheidt zich van de concurrentie door de hoge snelheden, een groot servernetwerk, innovatieve beveiligingstools en uitstekende streaming- en torrentingmogelijkheden. Na uitgebreide testen kunnen we bevestigen dat NordVPN een van de beste VPN’s van 2024 is.

We hebben alle ins en outs van NordVPN grondig getest. In onze NordVPN-review lees je waarom NordVPN momenteel nummer 1 is van de ruim 70 VPN-diensten die we reeds hebben beoordeeld.

NordVPN-deal: krijg NordVPN met 69% korting!

SpecificatiesNordVPN

💵 PrijsVanaf €3,99 per maand
📱 BesturingssystemenAndroid, Windows, Mac, iOS, Linux
💻 Gelijktijdige verbindingen10
💳 BetaalmethodeniDeal, Google Pay, Bitcoin, Creditcard, PayPal
🔒 ProtocollenOpenVPN, IKEv2, WireGuard
📅 Geld-terug-garantiesGeld-terug-garantie, 30 dagen
📋 LogsZero logs
🌎 Servers in het NederlandsNederland, België
📥 Torrents
🍿 Netflix
🏠 Website in het Nederlands
📲 App in het Nederlands
🎧 Klantenservice in het Nederlands
🎬 Werkt metNordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (2)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (3)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (4)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (5)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (6)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (7)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (8)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (9)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (10)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (11)NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (12)

Aanbieding

Krijg tot 69% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

BezoekNordVPN

9.3

NordVPN: sterke en zwakke punten

Een korte samenvatting van de sterke en minder sterke kanten van NordVPN:

Pluspunten

  • Amerikaanse Netflix werkt vaak goed
  • Geen logs
  • Sterke encryptie en hoge snelheden
  • Duidelijke apps met een handige wereldkaart
  • Heeft een kill switch
  • Speciale P2P- en Tor over VPN-servers
  • Mogelijkheid tot een dubbele VPN-verbinding
  • Dedicated IP mogelijk
  • Speciale servers voor streaming
  • 30-dagen geld-terug-garantie
  • Tien gelijktijdige verbindingen mogelijk

Verbeterpunten

  • WireGuard-variant minder transparant vanwege eigen versie (NordLynx)
  • Inloggen in de app gaat via de browser. Wij zijn hier geen fan van.

Probeer NordVPN met 30-dagen geld-terug-garantie

Snelheid: hoe snel is NordVPN?

Snelheid

9

Snelheid is erg belangrijk voor een goede VPN. Je wilt een VPN zoals NordVPN natuurlijk gebruiken zonder merkbaar snelheidsverlies. Daarom hebben we deze provider voor langere tijd op verschillende apparaten getest en diverse speedtests gedaan. Dit zijn onze conclusies:

  • De verbindingen van NordVPN zijn snel.
  • De speedtests laten een daling in snelheid zien, waar je echter weinig tot niets van merkt.
  • Geen merkbaar verschil in snelheid, zelfs niet tijdens het gamen of downloaden.
  • NordVPN kiest automatisch de snelste beschikbare server.

We geven NordVPN een 9 voor snelheid. Bekijk het overzicht van de snelste VPN’s om een beeld te krijgen van de snelheid van vergelijkbare VPN’s.

Speedtestresultaten NordVPN

De resultaten zijn afhankelijk van je normale internetsnelheid en locatie. Ook kan het gekozen VPN-protocol en de drukte van verschillende servers van invloed zijn op je uiteindelijke snelheid. Houd er dus rekening mee dat je uiteindelijke internetsnelheid kan afwijken van onderstaande resultaten.

De uitkomsten van de speedtest op ons netwerk zonder VPN gebruiken we als nulmeting, zodat we overige resultaten daarmee kunnen vergelijken.

VERBINDINGDOWNLOADSNELHEID (Mb/s)UPLOADSNELHEID (Mb/s)PING (ms)
Geen VPN202,56241,314
Snelste server (Amsterdam)195,3144,2110
Nederlandse server (Amsterdam)195,2134,854
Duitse server (Frankfurt am Main)195,05144,0417
Engelse server (Londen)193,55143,3814
Amerikaanse server (New York)183,2139,3393
Australische server (Perth)110,671,65335
Japanse server (Tokio)122,0624,48262

Zoals je in de tabel hierboven ziet, heeft NordVPN super verbindingssnelheden. We hadden onze internetverbinding via de kabel en voerden de meting uit vanuit Nijmegen, Nederland.

Toen we verbinding maakten met een server in Nederland, nam de downloadsnelheid bijna niet af. Je zult als het om snelheid gaat bij NordVPN dus amper merken dat er iets aan je verbinding veranderd is. Dit is een uitmuntend resultaat.

De prestaties van ver weg gelegen servers verschillen op de hogere ping na zelfs niet veel van de Nederlandse of Duitse servers. Dit is erg uniek voor VPN-diensten, die vaak een groot gedeelte van hun downloadsnelheid verliezen bij servers die ver weg staan.

Wel zit daalt de uploadsnelheid erg voor servers ver weg (VS, Australië en Japan). Bij de meeste online activiteiten zal dit echter geen probleem zijn.

Razendsnel internetten met NordVPN

NordVPN’s goede snelheden in alledaags gebruik

Tijdens je dagelijkse gebruik zul je weinig verschil merken tussen je ‘normale’ snelheid en die van je verbinding met NordVPN. Bij ons was de verbinding even snel.

Tijdens gewoon dagelijks browsegebruik hebben we geen last gehad van lag of het wegvallen van de verbinding. Zelfs wanneer de speedtests een hogere ping aangaven, merkten we daar niks van. Ook waren we snel met servers over de hele wereld verbonden.

NordVPN snelheid tijdens het gamen

Naast het reguliere browsen hebben we NordVPN ook uitgebreid getest tijdens het gamen. We speelden verschillende games terwijl we verbonden waren met een VPN, waaronder World of Warcraft, Minecraft, Fortnite, Call of Duty, en Counter-Strike.

Bij deze games is je internetsnelheid erg belangrijk, omdat je het opneemt tegen andere spelers. Reactietijd is van het grootste belang en een hoge ping is dan ook de grootste vijand van elke gamer.

Onze gaming-ervaring met NordVPN was zeer soepel en de snelheden waren goed. We waren dan ook erg tevreden. Speel je graag online multiplayer games? Dan raden we aan om voor een server in de buurt te gaan zodat de latency (ping) geen probleem wordt.

NordVPN snelheid tijdens het streamen

NordVPN is ook een perfecte keuze als het gaat om het streamen van video’s in hoge kwaliteit. We hebben NordVPN uitvoerig gebruikt om Netflix-series mee te kijken en konden zonder probleem YouTube-video’s kijken. Het was tevens geen probleem om gebruik te maken van de hoogste kwaliteit streams in HD.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (13)

Ook om sportwedstrijden mee te streamen is NordVPN een goede keuze. We kregen zonder probleem toegang tot gratis buitenlandse streams van de Formule 1 bijvoorbeeld. Wederom zonder haperingen!

De hoge snelheden van NordVPN in combinatie met de mogelijkheid om de meeste streamingdiensten zonder probleem te unblocken, zorgt ervoor dat NordVPN een van onze favoriete providers is voor het streamen van films, series en sportwedstrijden.

NordVPN snelheid tijdens het downloaden

De indrukwekkende downloadsnelheden maken NordVPN een goede keuze voor het veilig downloaden van torrents.

NordVPN heeft zelfs speciale servers die zijn ingericht voor P2P-downloaden. Deze speciale servers hebben we uitvoerig getest en de conclusie was wederom: het werkt zonder problemen.

Naast het testen van de torrentingsnelheden hebben we NordVPN ook getest tijdens het downloaden van games via Steam. Dit zijn vaak redelijk grote bestanden, maar ook hiermee had NordVPN geen probleem. Binnen no-time konden we onze nieuwe game opstarten.

Geniet zelf van de snelheden van NordVPN!

NordVPN is perfect om mee te streamen

NordVPN is een perfecte VPN voor streamers. De VPN helpt je om meer uit je streaming-abonnementen te halen en om gratis streams te unblocken.

Ook voor sportliefhebbers is NordVPN een goede uitkomst. Door de goede snelheden heb je geen last van haperingen en hoef je niet minuten te wachten tot een stream geladen is.

Om streaming nog makkelijker te maken heeft NordVPN SmartPlay ontworpen. Met deze technologie maakt de provider het gebruikers heel makkelijk om toegang te krijgen tot het uitgebreide Amerikaanse Netflix-aanbod. Door te verbinden met een server in de VS krijg je gemakkelijk de Amerikaanse content te zien.

Zo kijk je bijvoorbeeld naar de populaire serie Supernatural op Netflix USA.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (14)

Dit geldt niet alleen voor de Amerikaanse Netflix, maar werkt ook wanneer je bijvoorbeeld het Engelse Netflix-aanbod of het Duitse aanbod wilt zien.

Streamingmogelijkheden

NordVPN werkt met bijna alle grote streamingdiensten. We hebben verschillende buitenlandse en Nederlandse content proberen te kijken met de VPN en dit lukte in de volgende gevallen eind juli 2024:

StreamingdienstNederlandAmerika
Netflix
Disney Plus
Amazon Prime Video
HBO Max

Stream je favoriete serie met NordVPN

Tijdens onze test eind juli 2024 konden we ook Videoland kijken. Dit is een groot pluspunt. Veel andere VPN’s geven geen toegang tot deze streamingdienst. Vanuit het buitenland konden we zonder problemen naar de kijkcijferhit kijken.

Zin in Britse tv? Met NordVPN krijg je eenvoudig toegang tot het aanbod van BBC iPlayer en ITVX.

Hieronder lichten we kort toe hoe je met NordVPN meer uit je Netflix-abonnement haalt, makkelijk gebruikmaakt van gratis streamingopties en sportstreams unblockt.

Buitenlandse Netflix kijken met NordVPN

NordVPN is absoluut de beste VPN voor Netflix. We genoten zonder haperingen of laadtijden van streams in full HD. Ook merkten we geen verschil tussen de servers, of deze nu ver weg of dichtbij waren. Door de hoge snelheden van NordVPN ging het streamen probleemloos.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (15)

Naast de Amerikaanse variant van Netflix kregen we ook toegang tot de Netflix-bibliotheken van Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Mexico, Japan, Frankrijk en nog veel meer landen. Op het moment unblock je met NordVPN maar liefst 21 verschillende bibliotheken – wij zijn onder de indruk!

Krijg toegang tot verschillende Netflix-bibliotheken met NordVPN

Toegang tot gratis films en series op Pluto TV met NordVPN

Je krijgt met NordVPN ook eenvoudig toegang tot internationale gratis streamingdiensten. Door verbinding te maken met een Amerikaanse server krijg je bijvoorbeeld toegang tot de bibliotheek van de gratis dienst Pluto TV. Hier kijk je veel klassieke films en series helemaal gratis. Met NordVPN maak je hier zonder probleem gebruik van.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (16)

Gratis sportstreams met NordVPN

NordVPN is ook top om te gebruiken voor het streamen van sportwedstrijden. Soms worden wedstrijden alleen in het buitenland uitgezonden, of kun je een gratis buitenlandse stream bekijken. Zo gebruiken wij NordVPN graag om via de Oostenrijkse zender Servus TV de Formule 1-races gratis te streamen.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (17)

Door de goede snelheden van NordVPN mis je op deze manier niks van de wedstrijd of race. En dit is maar een voorbeeld. NordVPN is namelijk ook gemakkelijk te gebruiken wanneer je in het buitenland op vakantie bent en toch toegang wilt krijgen tot Nederlandse streams.

Stream F1, voetbal en meer met NordVPN

Veiligheid: hoe veilig is NordVPN?

Veiligheid

9.5

De manier waarop de aanbieder omgaat met beveiliging (security) en privacy is van belang bij de keuze voor een VPN-provider. Op dit punt scoort NordVPN erg goed, namelijk een 9,5! Hieronder lees je de conclusies die wij hebben getrokken over de veiligheid van NordVPN.

  • Het hoofdkantoor van NordVPN zit in Panama, wat goed is voor je privacy.
  • 256-bit encryptie en protocollen OpenVPN, NordLynx en IKEv2/IPSec op iOS en macOS.
  • NordVPN houdt zich aan een strikt ‘no log’-beleid, waardoor je gegevens veilig blijven.
  • De Threat Protection feature logt helaas enkele gegevens als je deze inschakelt.
  • De NordVPN kill switch werkt naar behoren.
  • Om een account aan te maken, heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig.
  • Het inloggen bij NordVPN gaat via de browser, waardoor je toch even onbeveiligd online moet.
  • NordVPN laat regelmatig audits uitvoeren om je ervan te verzekeren dat de dienst veilig is.

Gebruikte VPN-protocollen

NordVPN maakt gebruik van 256-bit AES-encryptie. Dit is ‘military-grade encryption’ en is dus van zeer hoge kwaliteit. NordVPN beweert zelfs dat de meest geavanceerde computers ter wereld zijn versleuteling niet kunnen kraken. NordVPN werkt ook met verschillende sterke VPN-protocollen. Je hebt deze opties:

  • OpenVPN (zowel UDP als TCP). Dit protocol, samen met AES-256 encryptie, is de best mogelijke online beveiliging die een VPN je kan bieden.
  • IKEv2 (met IPsec voor veilige versleuteling). Dit protocol is snel en werkt goed op instabiele netwerken, maar is iets minder veilig. NordVPN biedt IKEv2 alleen aan op iOS- en macOS-apparaten.
  • NordLynx. Dit nieuwe protocol combineert de snelheid van het WireGuard-protocol (waar NordLynx op gebaseerd is) met NordVPN’s custom double Network Address Translation (NAT) system. Het resultaat is een efficiënt, veilig en snel encryptieprotocol.

NordLynx is momenteel de standaardoptie wanneer je NordVPN gebruikt. Door de combinatie van eigen technologie en WireGuard is het echter minder transparant dan WireGuard op zichzelf dat open source is. Je kunt handmatig het protocol wijzigen in de instellingen.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (18)

Geniet van de beste encryptie met NordVPN

Logbeleid en privacy

NordVPN valt onder NordVPN S.A. (voorheen onder Tefincom S.A.), waarvan het hoofdkantoor in Panama is gevestigd. Deze strategische locatie van het hoofdkantoor betekent ook dat deze provider niet wordt gehinderd door wetten of instanties die inzage in internetdata afdwingen.

De provider hoeft zelfs helemaal geen data te bewaren. Het is ook niet vatbaar voor het digitale deelbeleid van de zogenaamde ’14 eyes-alliantie’.

Om te zorgen dat de servers veilig blijven, gebruikt NordVPN speciale ‘diskless RAM-servers‘. Op deze servers kan geen informatie worden opgeslagen; ze zijn enkel een doorgeefluik van informatie. Connectie-informatie die nodig is om verbinding te maken met een server, wordt hierdoor binnen 15 minuten automatisch verwijderd.

Het enige dat NordVPN over zijn gebruikers logt op normale servers is dit:

  • Of je de afgelopen 30 dagen verbinding hebt gemaakt.
  • Je besturingssysteem, en andere niet-identificeerbare apparaatinformatie.
  • Je apparaat-ID. Dit ID wordt door je apparaat gegenereerd en kun je resetten voor extra privacy.
  • Welke features je aan hebt staan in de app.

Mocht NordVPN dus gehackt worden, dan zijn er geen persoonlijke gegevens of configuratiebestanden op te vinden. In andere woorden: er is geen informatie om te stelen.

Kill switch

Voor extra veiligheid heeft NordVPN een kill switch-optie. Het zorgt ervoor dat je data niet zomaar op straat komt te liggen als je VPN-verbinding tijdelijk wegvalt. De internet kill switch blokkeert namelijk je dataverkeer totdat de VPN-verbinding hersteld is.

NordVPN biedt twee opties voor de kill switch. De eerste optie is standaard ingesteld. Deze schakelt je internettoegang uit als de VPN-verbinding plotseling wegvalt. De tweede optie schakelt ook het internet uit als je de VPN handmatig uitzet. Op deze manier heb je alleen internettoegang via de beveiligde verbinding van de VPN.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (19)

Als je ervoor kiest om de tweede kill switch in te schakelen, moet je wel opletten bij het uitloggen. Als je uitlogt, ben je immers niet meer verbonden met de VPN en wordt je internettoegang geblokkeerd:

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (20)

Inloggen bij NordVPN doe je via de browser en hiervoor heb je internet nodig. Je krijgt dan dus een prompt om de kill switch uit te zetten en onbeveiligd online te gaan, zodat je kunt inloggen bij de NordVPN-app. We vinden het jammer dat je onbeveiligd online moet gaan om je weer aan te melden.

Een VPN als Private Internet Access (PIA) heeft bijvoorbeeld een vergelijkbare ‘permanente kill switch’, waarbij dit niet het geval is. Je logt hierbij in via de app zelf en voorkomt dus dat je ooit onbeveiligd het internet opgaat. Wel zet NordVPN de kill switch direct weer aan zodra je bent ingelogd.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (21)

App Kill Switch

Daarnaast kun je bij NordVPN een speciale ‘app kill’-lijst instellen. Op deze wijze wordt niet meteen je hele internetverbinding verbroken als de VPN even wegvalt. Slechts een paar apps die je zelf hebt geselecteerd, zullen geen verbinding meer hebben.

Stel je voor: je gebruikt één specifieke browser om privépagina’s te bezoeken, terwijl je Netflix aan het kijken bent in de Netflix-app. Je kunt dan binnen de app van NordVPN instellen dat enkel de browser met de privépagina’s stopt zodra de VPN-verbinding wegvalt, zonder dat je Netflix-serie ineens vastloopt.

Threat Protection/CyberSec

NordVPN’s Threat Protection biedt beveiliging tegen cyberdreigingen door het blokkeren van kwaadaardige websites en geïnfecteerde bestanden. Threat Protection heeft de volgende geavanceerde beveiligingsfuncties:

  • Web protection: blokkeert malware, trackers en advertenties.
  • Bestandsbescherming: checkt downloads op malware en verwijdert de schadelijke bestanden.
  • Detectie van kwetsbaarheden: geeft meldingen over kwetsbare apps.
NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (22)

We kwamen er tijdens het testen achter dat de file-scans niet heel goed werken. Zo wist NordVPN geen van onze screenshots en andere afbeeldingen te scannen:

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (23)

De feature is geïntegreerd in de NordVPN-app en beschermt je ook als je niet met de VPN verbonden bent.

Threat Protection is inbegrepen in het Plus- en Complete-abonnement van NordVPN. Je kunt de abonnementen gratis uitproberen met de 30-dagen geld-terug-garantie door op deze knop te klikken:

Test Threat Protection meteen uit

Je kunt in onze Threat Protection-review meer lezen over deze individuele dienst.

Privacyrisico Threat Protection feature

Helaas logt NordVPN meer van je gegevens als je Threat Protection aanzet. Dit maakt de functie een privacyrisico.

Dit is de informatie die NordVPN over je verzamelt via Threat Protection:

  • De URL van de website die je bezoekt. Deze wordt echter niet gekoppeld aan jou als gebruiker.
  • Of een bestand dat je downloadt malware bevat of niet.
  • Bestanden die je scant worden opgeslagen in de cloud. Deze worden niet aan jou gekoppeld.
  • Informatie over je verbinding, waaronder jouw land, je tijdzone en je internetprovider.

Als je de app downloadt, staat Threat Protection automatisch uit. We raden je aan deze niet in te schakelen als jij de VPN voor je privacy en anonimiteit wilt gebruiken. Als jij veiligheid belangrijker vindt, kun je de functie wel gebruiken.

Incogni

NordVPN werkt samen met de tool Incogni. Hiermee kun je persoonlijke gegevens van het internet verwijderen. De tool stuurt namens jou verwijderingsverzoeken naar meer dan 180 datahandelaren. Daarmee kun je voorkomen dat je gegevens voor phishing of identiteitsdiefstal gebruikt worden.

Incogni is nu slechts beschikbaar voor inwoners van de VS, het VK, de EU, Canada en Zwitserland. Ook in Nederland kun je de tool dus gebruiken. Voor €3,69 per maand voeg je de tool toe aan je NordVPN-abonnement.

Dark Web Monitor

Met de Dark Web Monitor van NordVPN ontvang je meldingen over accounts die in gevaar zijn. De monitor scant het dark web om te zien of je inloggegevens zijn gestolen. Bij een datalek krijg je direct een waarschuwing. Daarmee verklein je het risico op identiteitsfraude, phishing of accountvergrendeling door ransomware.

Eerst werd alleen gekeken naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan je NordVPN-account, maar sinds kort is het mogelijk om tot 50 e-mailadressen te tracken.

Je activeert de Dark Web Monitor door de app van NordVPN te openen. Klik in de linkerbalk op het zesde icoontje. Zet vervolgens het schuifje bij de Dark Web Monitor op ‘Aan’.

LAN-beveiliging en toegang op afstand

Als je in de NordVPN-app navigeert naar ‘Instellingen’ (het tandwieltje linksonder) en dan kiest voor ‘Verbinding’, zie je twee opties die veel VPN’s niet hebben: ‘Blijf onzichtbaar op het LAN’ en ‘Sta externe toegang toe terwijl je met de VPN verbonden bent’. Deze staan beide standaard uit.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (24)

Je local area network (LAN), of thuisnetwerk, is het netwerk waar alle apparaten op zitten die verbonden zijn met dezelfde router. Hier vallen naast je pc waarschijnlijk je smart-tv, smartphone, printer en slimme apparaten onder. Veel slimme apparaten, zoals smart fridges, hebben niet zo’n goede beveiliging waardoor je onnodig risico loopt.

NordVPN laat je er met de LAN-invisibility feature voor zorgen dat de hacker in dit geval alsnog geen toegang krijgt tot het apparaat waarop de VPN-app geïnstalleerd staat, ook als je niet verbonden bent met een VPN-server.

De tweede feature blokkeert toegang tot je apparaat van buitenaf zolang je verbonden bent met de VPN. Zo maak je het cybercriminelen nog moeilijker.

Lekt NordVPN je data?

Het doel van een VPN is het verbergen van je IP-adres. Dan is het wel belangrijk dat dat ook daadwerkelijk gebeurt. Daarom voeren wij voor elke VPN die we testen een webRTC leak test en een DNS leak test uit. WebRTC kan namelijk je informatie lekken in de browser, ook al gebruik je een VPN, en DNS-servers die je gebruikt kunnen ook je echte locatie verraden.

We hebben voor de tests verschillende tools gebruikt:

  • Onze IP-adres tool
  • Onze anonimiteitstest
  • Browserleaks.com’s DNS-leak test, IP-test en WebRTC-test

Uit elke test konden we dezelfde conclusie trekken: NordVPN lekt onze echte gegevens niet. Je kun je er dus van op aan dat je anonimiteit bewaard wordt.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (25)

Welke gegevens geef je op bij het aanmaken van een account?

Om een account bij NordVPN aan te maken, heb je enkel een e-mailadres nodig. Hiervoor kun je een anoniem e-mailadres gebruiken.

Je krijgt na je aankoop een mail met een link om een wachtwoord aan te maken. Deze slaat NordVPN vervolgens in versleutelde vorm op, zodat je deze kunt resetten als je hem bent vergeten. Tegelijkertijd weet Nord niet wat je wachtwoord is en kunnen hackers deze ook niet zomaar lezen.

Wat betreft betaalmogelijkheden kun je ervoor kiezen om met cryptocurrency’s, zoals Bitcoin, te betalen. Dit loopt via betalingsdienst CoinBase. Dit maakt NordVPN een zeer anonieme VPN. Let wel op dat je, als je een andere betaalmethode kiest, waarschijnlijk meer persoonlijke gegevens aan NordVPN zult moeten verstrekken, zoals een rekeningnummer.

Resultaten beveiligingsaudits

NordVPN is verschillende keren onafhankelijk geaudit om er zeker van te zijn dat de VPN veilig is en geen logs bijhoudt. De eerste audit werd al in november 2018 uitgevoerd door PricewaterhouseCoopers AG. In mei 2020 herhaalde dit auditbedrijf de tests. In beide gevallen bevestigde het bureau dat NordVPN een ‘zero log’-beleid heeft.

In december 2020 en maart, april en juni 2021 voerde VerSprite audits uit om de veiligheid van de apps te controleren. Hierbij zette het auditbureau professionele hackers in om penetration tests, oftewel inbraken, uit te voeren. VerSprite constateerde geen serieuze kwetsbaarheden in de beveiliging van de NordVPN-apps.

In 2022 was NordVPN weer druk met het valideren van zijn systemen en heeft het nog eens drie audits laten uitvoeren. In augustus en oktober valideerde Cure53 de beveiliging van NordVPN. Het auditbureau heeft toen enkele kwetsbaarheden ontdekt (dit is normaal tijdens deze tests) die Nord Security direct oploste.

Ook was Cure53 te spreken over de mobiele diensten: “de mobiele toepassingen van NordVPN maakten een robuuste indruk en zijn waarneembaar effectief in het minimaliseren van het aanvalsoppervlak.” In december 2023 bevestigde Deloitte dat de claim van ‘no logs’ nog steeds klopte.

Effectieve veiligheidsmaatregelen

NordVPN is onderdeel van het VPN Trust Initiative. Providers die bij het VTI zijn aangesloten, houden zichzelf aan hogere normen op het gebied van veiligheid, privacy, transparantie, sociale verantwoordelijkheid en ethische marketingpraktijken.

Ook heeft NordVPN een bug bounty-programma opgezet, waarbij ethische ‘white hat’ hackers worden gevraagd op zoek te gaan naar lekken in het systeem. Als ze er een vinden, levert hun dat een beloning op en kan NordVPN het probleem meteen aanpakken.

NordVPN heeft de algemene veiligheidsstandaard van zijn serverproviders aangescherpt, waar de eerdergenoemde ‘diskless RAM-servers’ onderdeel van zijn. De servers zijn bovendien beveiligd met onder meer een firewall. Ten slotte is de provider bezig een servernetwerk op te bouwen dat exclusief eigendom van NordVPN zelf is. Dit alles geeft blijk van het belang dat NordVPN hecht aan de veiligheid van zijn klanten.

Vertrouwen is en blijft ontzettend belangrijk voor elke VPN-service. De combinatie van zijn locatie, sterke ‘no log’-beleid en focus op veiligheid, maakt NordVPN een ijzersterk beveiligde VPN en zelfs een van de meest veilige premium VPN’s.

Blijf veilig met NordVPN

Gebruiksvriendelijkheid: hoe gebruiksvriendelijk is NordVPN?

Gebruiksgemak

7.5

NordVPN probeert met zijn software een combinatie te zoeken tussen uitstraling en simpliciteit zonder dat het ten koste gaat van de mogelijkheden en instellingen. Dit doet de dienst uitstekend! We geven deze VPN-provider dan ook een 9,5 voor gebruiksgemak.

Hieronder lees je onze conclusie over de gebruiksvriendelijkheid, uitstraling en betaalmogelijkheden van NordVPN.

  • De website van NordVPN is duidelijk en overzichtelijk.
  • NordVPN is simpel te installeren op alle besturingssystemen en devices.
  • Je kunt betalen met creditcard, cryptocurrency’s en andere mogelijkheden zoals iDeal.
  • De software van NordVPN heeft een uniforme uitstraling en werkt intuïtief.
  • De website heeft een handige database met veelgestelde vragen en handleidingen.
  • De klantenservice van NordVPN is makkelijk te bereiken en antwoordt zeer snel.
  • Functies voor meer gebruiksgemak, zoals een cloudopslag, wachtwoordmanager en Meshnet.

De website

NordVPN heeft een simpele, overzichtelijke website. De provider maakt geen gebruik van afleidende kleuren, en laat nog steeds voldoende informatie zien. De website is in meerdere talen beschikbaar, waaronder Nederlands. Op elke pagina waar je komt zie je bovendien een spraakballon waarmee je contact kunt opnemen met de klantenservice.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (26)

Installatieprocedure van de NordVPN-app

NordVPN is zeer eenvoudig te installeren. Op de homepage kies je een account en doorloop je de stappen, of je downloadt eerst de software en maakt daarna een account aan. Via je accountpagina (na het inloggen) kun je ook de verschillende software downloaden voor alle besturingssystemen en devices.

Op mobiele apparaten en tablets download je de NordVPN-app uit de App Store. Naast desktop en mobiele applicaties zijn er browserextensies voor Chrome, Firefox en Edge beschikbaar.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (27)

Je installeert NordVPN als volgt:

  1. Ga naar de website van NordVPN en klik op de rode knop met ‘Kies jouw abonnement’ of ‘Koop NordVPN’.
  2. Je krijgt nu meerdere abonnementen te zien. Kies hier een abonnement uit dat bij je past.
  3. Voer je e-mailadres en betaalgegevens in. Voeg eventueel extra services zoals een Dedicated IP-adres of Incogni toe.

    NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (28)

  4. Je krijgt nu een bevestiging per e-mail. Activeer hiermee je account.
  5. Maak een wachtwoord aan.
  6. Download de NordVPN-software op je apparaat. Voor mobiel download je de NordVPN-app in de App Store.
  7. Open het gedownloade bestand en doorloop de installatieprocedure. Dit is eenvoudig en gaat erg snel.
  8. Open de app en log in met je accountgegevens. Er opent een scherm in je browser waar je kunt inloggen. Vervolgens keer je weer terug naar de app.

    NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (29)

Mocht je er niet uitkomen met de installatie van de VPN, kijk dan in onze installatie-handleidingen of op de website van NordVPN. Hier staan een hoop handleidingen voor installatie van de software. Ook staat hier hoe je bijvoorbeeld NordVPN instelt voor Netflix.

Inloggen in de app

Alle logins op de producten van NordVPN (waaronder wachtwoordmanager NordPass en cloud-storage NordLocker) gaan via de browser. NordVPN geeft aan hiermee beter beschermd te zijn, omdat het zijn bescherming kan focussen op één access point. Dit brengt volgens ons echter juist een beveiligingsrisico met zich mee.

Voor enkele gebruikers betekent het bovendien dat ze niet kunnen inloggen. Dit komt doordat sommige landen (vooral met dictatoriale regimes) de NordVPN-website blokkeren. Gebruikers uit die landen kunnen dus niet inloggen, ook al hebben ze de software al geïnstalleerd. In specifieke gevallen is dit nieuwe inlogsysteem dus zeer nadelig.

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid NordVPN-software

De software van NordVPN is duidelijk en visueel aantrekkelijk. Op basis van de kaart kies je welke server je wilt gebruiken. Naast de wereldkaart kun je ervoor kiezen om een lijst van landen te bekijken in alfabetische volgorde.

De applicatie werkt stabiel en snel en heeft een gebruiksvriendelijke interface. In het verleden kon je individuele servers kiezen. Dit was erg prettig om VPN-blokkades te omzeilen. Tegenwoordig is dit echter niet meer mogelijk en kun je alleen nog een serverlocatie kiezen. Dit vinden we erg jammer.

Een voordeel van NordVPN: de app kan volledig in het Nederlands gebruikt worden.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (30)

Er is weinig verschil tussen de mobiele app en de desktopsoftware van NordVPN. Beide zijn duidelijk, gebruiksvriendelijk en hebben een uniforme uitstraling. Dit geeft NordVPN een bepaalde look-and-feel die als gebruiker zeer prettig is. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid heeft deze VPN ook een plekje gekregen in ons lijstje ‘beste VPN voor het gezin‘.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (31)

Een klein verschil tussen de apps is te vinden bij iOS. Tijdens de installatie moet je de app toegang verlenen om een VPN-verbinding in te stellen in iOS. Daarna beheert de app deze verbinding voor je. Het verbinden met een VPN-server gaat daarna snel en is erg simpel. Ook in deze app heb je de optie om direct te verbinden met de snelste server.

De browserextensie voor Chrome, Edge en Firefox

NordVPN heeft een handige browserextensie voor Chrome, Edge en Firefox. Deze beschermt enkel de informatie uit je browser. Dit kan handig zijn als je deze informatie via VPN wilt beschermen, maar bijvoorbeeld de Netflix-app zonder VPN wilt gebruiken.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (32)

De browserextensie is zeer gebruiksvriendelijk, maar heeft minder functies dan de app. Je kunt er alleen voor kiezen om de verbinding direct op te zetten bij het openen van de browser en split-tunneling te gebruiken voor specifieke websites. Ook is de extensie enkel in het Engels, Duits en Frans beschikbaar.

Native app voor Linux

Er zijn steeds meer mensen die Linux gebruiken en een kwalitatieve VPN willen. NordVPN weet dit en heeft een speciale app voor Linux ontwikkeld. Deze werkt op verschillende distro’s: Debian, Ubuntu, Elementary OS, Linux Mint en RPM-gebaseerde distributies.

Veel andere VPN’s die diensten voor Linux aanbieden, hebben alleen server repository’s waarbij je alles handmatig moet instellen. NordVPN werkt wel via de Linux-terminal, maar je hoeft geen verschillende losse bestanden te downloaden. Zo maken mensen die net beginnen met dit besturingssysteem gemakkelijk gebruik van de veilige VPN.

NordVPN is met een reden een van de beste VPN’s voor Linux. Als jij deze service zelf wilt gebruiken, klik je op deze button:

Download NordVPN voor Linux

Split-tunneling

NordVPN heeft ook de mogelijkheid tot split-tunneling. Hiermee bepaal je zelf welke apps gebruikmaken van de VPN. Je kiest zelf de apps die via de beveiligde VPN-servers worden omgeleid en de apps die directe toegang krijgen tot het internet.

Zo zou je Netflix op je eigen verbinding kunnen kijken, en tegelijkertijd via de VPN-verbinding een website kunnen bezoeken. Met split-tunneling schakel je de VPN voor de Netflix-app dan uit. Dit regel je gemakkelijk binnen de NordVPN-app.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (33)

Meshnet

De nieuwste functie van NordVPN heet ‘Meshnet‘. Op zijn website geeft NordVPN zelf uitleg over deze functie:

Je kunt Meshnet zien als een gedecentraliseerd of doe-het-zelf virtueel privénetwerk dat je maakt met behulp van de NordVPN-app en de privéapparaten van NordVPN-gebruikers die je vertrouwt. In plaats van verbinding te maken met een server die wordt beheerd en geconfigureerd door NordVPN, kun je versleutelde verbindingen creëren tussen de apparaten van jou en je vrienden.

Meshnet is nuttig wanneer je een LAN-party zou willen organiseren. Op deze manier is de verbinding van iedere deelnemer via NordVPN beveiligd. Ook kun je – evenals je vrienden als je dat wilt – overal vandaan toegang krijgen tot bestanden op je apparaat.

In plaats van het IP-adres van een NordVPN-server, krijg je bij Meshnet het IP-adres van het apparaat waarmee je verbonden bent, bijvoorbeeld die van een vriend. De andere gebruiker moet toestemming geven om jou het apparaat te laten toevoegen, en kan deze toestemming op ieder moment intrekken.

Iedere gebruiker kan tien eigen apparaten aan zijn Meshnet toevoegen en tot vijftig andere apparaten koppelen.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (34)

Custom DNS

Het is bij NordVPN mogelijk om zelf ‘Domain Name System DNS’-servers in te stellen. Normaal kiest je internetprovider welke DNS-servers je gebruikt om een website op te zoeken op het internet. Dit heeft twee nadelen:

  • Je loopt het risico dat je locatie via een DNS-lek toch niet verborgen is.
  • Je internetprovider kiest onveilige of minder anonieme DNS-servers om je snelheid te optimaliseren.

Je vindt de DNS-instellingen in de app door op het tandwieltje linksonder te klikken en te kiezen voor ‘Verbinding’.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (35)

Er zijn verschillende DNS-servers die je zelf kunt instellen.

NordLayer – Zakelijke VPN

NordVPN heeft naast zijn particuliere abonnement ook een zakelijke VPN-optie: NordLayer. Dit is een goede manier voor bedrijven om hun medewerkers op een veilige manier vanuit huis te laten werken. Je krijgt hierbij een dedicated accountmanager, een dashboard om onder andere VPN-gebruikers te beheren en prioriteitssupport.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (36)

NordLocker – Beveiligde cloudopslag

NordLocker is een beveiligde cloudopslag om bestanden versleuteld op te slaan. Met NordLocker krijg je dus toegang tot opslag in de cloud. Je kunt 3 GB gratis krijgen of kiezen uit een van de betaalde abonnementen voor 500 GB of 2 TB opslag.

Als je een bestand versleutelt, kun je ervoor kiezen om deze te kopiëren en de versleutelde kopie te bewaren in de cloud, of het bestand versleuteld te verplaatsen naar de cloud. Zo ben je zelf de baas over welke bestanden je versleutelt en opslaat.

Mocht je interesse hebben in NordLocker, gebruik dan de onderstaande knop om naar de site van NordLocker te gaan. Je kunt het gratis abonnement dan direct uitproberen.

Probeer NordLocker nu

Als je eerst meer over de dienst te weten wilt komen, lees dan onze uitgebreide NordLocker-review.

NordPass – Een degelijke wachtwoordmanager

Naast de beveiligde cloudopslag heeft NordVPN een eigen passwordmanager: NordPass. Deze wachtwoordmanager is erg eenvoudig in het gebruik en doet alles wat een wachtwoordmanager hoort te doen.

Je kunt je wachtwoorden en inloggegevens eenvoudig opslaan en beheren. Ook genereer je gemakkelijk nieuwe veilige wachtwoorden. Mocht je interesse hebben in een goede wachtwoordmanager, dan is NordPass een van de beste opties.

NordPass komt met een gratis proefperiode van 30 dagen, wat een mooie periode is om te testen of de wachtwoordmanager voor jou werkt. Als je na deze trial door wilt gaan met NordPass, heb je keuze uit twee premium opties: Premium voor één apparaat of Familie voor zes apparaten. NordPass is ook als zakelijke optie te verkrijgen: NordPass Business.

Als je interesse hebt in NordPass, kun je de onderstaande knop gebruiken direct je gratis proefperiode te starten.

Probeer NordPass nu gratis

Je kunt ook meer te weten komen over deze passwordmanager door onze uitgebreide review van NordPass te raadplegen.

Wat kost NordVPN? Prijs en abonnementsvormen

NordVPN heeft meerdere abonnementstypen en kent verschillende prijsstellingen die afhangen van de duur waarvoor je het abonnement afsluit. Hierbij geldt dat hoe langer je een account afsluit, des te goedkoper de VPN-dienst per maand wordt.

Elke abonnementsvorm verschaft je toegang tot duizenden servers wereldwijd en je hebt de mogelijkheid om een account op 10 apparaten tegelijk te gebruiken. NordVPN biedt bovendien op al zijn pakketten een 30-dagen niet-tevreden-geld-terug-garantie aan, zodat je de service van NordVPN eerst kunt uitproberen zonder risico’s.

NordVPN biedt verschillende pakketten aan. Voor het ‘Standard’-pakket kijk je naar de volgende prijzen:

AbonnementenNordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (37)

  • NordVPN1 maand €12,99mnd Bekijk aanbieding
  • NordVPN1 jaar €4,99mnd Bekijk aanbieding
  • NordVPN2 jaar €3,99mnd Bekijk aanbieding

Bij dit pakket krijg je een veilige en snelle VPN, malwarebescherming en tracker- en advertentieblokkering.

Het ‘Plus’-pakket is iets duurder en omvat naast de functies in het Standard-pakket ook een cross-platform passwordmanager en een scanner voor inbreuken op persoonsgegevens. Dit zijn functies van NordPass.

Plus-abonnement:

  • Twee jaar: €4,99 per maand.
  • Eén jaar: €5,99 per maand.
  • Een maand: €13,99.

Het ‘Ultimate’-pakket is het duurste en biedt alle functies van het Plus-pakket, én 1 TB versleutelde cloudopslag. Dit is een onderdeel van NordLocker. Voor het Ultimate-pakket gelden de volgende prijzen:

Ultimate abonnement:

  • Twee jaar: €7,49 per maand.
  • Eén jaar: €8,49 per maand.
  • Een maand: €16,49.

Houd er rekening mee dat de euro-prijzen van NordVPN soms iets kunnen variëren, op basis van de huidige wisselkoers van de Amerikaanse dollar.

Op dit moment geniet je bij NordVPN van maar liefst 69% korting. Druk op de knop hieronder om de deal niet aan je voorbij te laten gaan.

Pak de deal van NordVPN: nu 69% korting!

NordVPN biedt verschillende betaalmogelijkheden aan:

  • iDEAL
  • Google Pay
  • PayPal
  • Creditcard (VISA, Mastercard, American Express, Discover, JCB, UnionPay)
  • Verschillende cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Ripple en Monero.

Betalingen met cryptocurrency’s zijn handig voor de gebruikers die anoniem een VPN willen kopen. De betalingen in crypto gaan via CoinPayment.

Hoe goed is de klantenservice van NordVPN?

De klantenservice van NordVPN is goed. Naast de uitgebreide database met veelgestelde vragen, heeft NordVPN ook een e-mail en live chat. Dit maakt NordVPN in ieder geval makkelijk te bereiken voor prangende vragen.

De live chat heeft bovendien een ingebouwde vertaalfunctie, waardoor je gewoon in het Nederlands kunt praten. Om live te chatten moet je echter wel aangeven dat je een medewerker wilt spreken. In eerste instantie krijg je een bot die je naar relevante artikelen verwijst.

De meeste van onze vragen konden we beantwoorden door in de veelgestelde vragen database te kijken. Op de overige vragen kregen we binnen een minuut antwoord via de live chat. De kennis van medewerkers is volledig up-to-date.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (38)

Al met al zijn we te spreken over de klantenservice van NordVPN. Deze is goed te bereiken en probeert je zo snel mogelijk te helpen.

Servernetwerk NordVPN

Servers

9

Als je alles uit je VPN wilt halen, is het belangrijk dat de provider een uitgebreid servernetwerk heeft. Zo heb je de vrije keuze met welk land je verbindt. Hieronder lees je de conclusies die wij hebben getrokken over het servernetwerk van NordVPN:

  • NordVPN heeft 6000+ servers in 60+ landen.
  • Dedicated IP is mogelijk voor verschillende landen, waaronder Nederland.
  • NordVPN heeft verschillende servertypen, zoals double VPN, P2P en Onion Over VPN.
  • NordVPN werkt met goed met torrenting.

We geven NordVPN daarom een 9 voor het servernetwerk.

Aantal servers en locaties

NordVPN heeft momenteel 6000+ servers verspreid over 60+ landen.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (39)

VPN-servers zijn te vinden in de volgende landen:

WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenIsraël, Turkije, Verenigde Arabisch Emiraten en Zuid-Afrika
Azië en OceaniëAustralië, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea
EuropaAlbanië, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Moldavië, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland
Noord-AmerikaCanada, Verenigde Staten
Zuid- en Midden-AmerikaArgentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Mexico

Speciale servers

In tegenstelling tot een groot deel van de concurrenten zijn niet alle VPN-servers van NordVPN hetzelfde ingericht. Naast de vaker voorkomende P2P-geoptimaliseerde servers heeft NordVPN Double VPN, Obfuscated servers en Onion Over VPN.

Double VPN

Zo zijn er VPN-servers die een dubbele VPN-verbinding aanbieden voor extra veiligheid. Deze servers regelen verbindingen tussen jou en het internet middels twee VPN-servers in plaats van één om je internetgedrag nog anoniemer te maken. Deze functie wordt ook wel multi-hop genoemd en zorgt voor dubbele encryptie.

Double VPN werkt met eind-servers in de volgende landen:

  • Canada
  • Frankrijk
  • Hong Kong
  • Nederland
  • Taiwan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Zweden
  • Zwitserland

Obfuscated servers

Daarnaast biedt de provider ook speciale ‘obfuscated servers‘ aan – in het Nederlands ‘verborgen servers’. Deze servers helpen het gebruik van een VPN te verbergen – zelfs als partijen gebruikmaken van geavanceerde detectiemechanismen als ‘Deep Packet Inspection‘.

Dit betekent dat je de VPN ongestoord kunt gebruiken in landen waar VPN-gebruik wordt geblokkeerd, zoals China, Rusland en Turkije. Ook biedt NordVPN extra bescherming tegen het lekken van jouw IP-adres.

De obfuscated servers van NordVPN staan in deze landen:

  • Canada
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Hong Kong
  • Italië
  • Japan
  • Nederland
  • Polen
  • Singapore
  • Spanje
  • Turkije
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigde Staten
  • Zweden
  • Zwitserland

Onion Over VPN

Daarbovenop heeft de dienst speciale ‘Onion over VPN’-servers. Bij dit servertype biedt NordVPN als het ware Tor-bescherming zonder dat je de Tor-browser hoeft te gebruiken. De Tor-browser is de speciale browser waarmee je toegang krijgt tot het dark web. Deze speciale Onion servers van NordVPN zijn beschikbaar in Nederland en Zwitserland.

Met NordVPN’s Onion over VPN service hoef je deze speciale browser echter niet te gebruiken om dark web websites te bezoeken. NordVPN heeft zijn eigen ‘exit nodes’ die toegang geven tot deze onion-websites. Dit is veiliger dan de reguliere exit nodes van Tor gebruiken, omdat deze niet altijd even goed beveiligd zijn.

Dedicated IP-adres

NordVPN heeft zijn eigen dedicated IP-service. Dit is ideaal voor mensen die een uniek IP-adres willen zonder dit te delen met anderen. Met een dedicated IP-adres is de kans dat diensten zoals Netflix een VPN-server blokkeren veel kleiner. Ook heb je dan minder last van reCAPTCHA’s.

Als je een dedicated IP naast de normale VPN-service wilt, betaal je €3,69 per maand extra. Je kunt een dedicated IP van NordVPN op maximaal twee apparaten tegelijkertijd gebruiken.

Je kunt een dedicated IP eenvoudig aan je abonnement toevoegen wanneer je een account aanmaakt. Als je al een account hebt, kun je inloggen en een dedicated IP-toevoegen.

Op het moment van schrijven worden dedicated IP-adressen aangeboden voor de volgende locaties:

  • Australië (Sydney)
  • België (Brussel)
  • Canada (Toronto)
  • Denemarken (Kopenhagen)
  • Duitsland (Frankfurt)
  • Frankrijk (Parijs, Marseille)
  • Hong Kong (Hongkong)
  • Ierland (Dublin)
  • Italië (Milaan)
  • Japan (Tokio)
  • Nederland (Amsterdam)
  • Oostenrijk (Wenen)
  • Polen (Warschau)
  • Portugal (Lissabon)
  • Singapore (Singapore)
  • Spanje (Madrid)
  • Verenigd Koninkrijk (Londen)
  • Verenigde Staten (Buffalo, Los Angeles, Dallas, New York, Miami, Chicago, Seattle)
  • Zweden (Stockholm)
  • Zwitserland (Zürich)

Torrenting

NordVPN heeft servers speciaal voor torrents. Deze P2P-servers staan het down- en uploaden van torrents toe. Binnen de software kun je gemakkelijk kiezen voor deze servers. Zo kun je snel, veilig en anoniem torrents downloaden.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (40)

Uiteraard hebben we zelf ook proberen te torrenten via NordVPN. Dit leverde geen enkel probleem op. We konden alle grote torrentingsites bezoeken, zelfs de in Nederland geblokkeerde Pirate Bay. Het downloaden van de torrents ging bovendien erg snel. Het is niet voor niets een van de beste VPN’s voor het downloaden van torrents.

Probleemloos torrenten met NordVPN

Conclusies – Onze ervaring met NordVPN

Samenvattend zijn wij erg te spreken over de diensten van NordVPN. We zijn vooral positief over het feit dat de provider totaal geen logs bijhoudt en speciale servers heeft ingericht voor specifieke doeleinden. Het is een uitstekende VPN om anoniem te blijven op internet.

Het is goed om te zien dat het team de strijd met Netflix en andere streamingdiensten aan blijft gaan om zijn VPN-diensten werkend te houden. Qua prijs is NordVPN zeker competitief. Al met al is dit een van onze favoriete VPN-aanbieders en wij raden deze VPN-provider van harte aan.

Met onze NordVPN-coupon profiteer je altijd van de beste prijs. Ben je toch niet tevreden over NordVPN? Je kunt je NordVPN-abonnement eenvoudig opzeggen.

NordVPN: veelgestelde vragen

Wil je snel een antwoord op jouw vraag over NordVPN? Wellicht zie je jouw vraag hieronder terug in onze FAQ! Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Heeft NordVPN een gratis abonnement?

Helaas heeft NordVPN geen gratis abonnement. Wel heeft NordVPN een 30-dagen geld-terug-garantie waarmee je de VPN 30 dagen kunt uitproberen.

We raden af om een gratis VPN te gebruiken. Gratis VPN’s zijn namelijk niet altijd even geschikt ten opzichte van betaalde VPN-opties. Ze hebben vaak een data- of snelheidslimiet, waardoor ze minder geschikt zijn voor streaming.

Is NordVPN veilig?

Uit onze tests van NordVPN komt de provider naar voren als een van de beste VPN’s op het gebied van veiligheid.

  • Deze provider maakt gebruik van onder anderen OpenVPN, een van de meest veilige VPN-protocollen van dit moment.
  • NordVPN’s ‘no log’-beleid waarborgt jouw privacy
  • NordVPN biedt nog diverse extra opties voor veiligheid en privacy, zoals een kill switch, dubbele VPN-verbindingen en Tor over VPN.

Werkt NordVPN met (de Amerikaanse) Netflix?

NordVPN werkt goed met Netflix. Sterker nog, dankzij NordVPN’s grote aantal servers in de VS, kun je deze VPN zelfs gebruiken om toegang te krijgen tot het Amerikaanse Netflix-aanbod. Behalve de Amerikaanse en Nederlandse Netflix, kun je nog diverse andere versies van Netflix bereiken met NordVPN.

Kan ik met NordVPN torrents downloaden?

Je kunt zeker met NordVPN torrents downloaden. Sterker nog, NordVPN is een van de beste VPN’s voor torrenting met zijn speciaal geoptimaliseerde P2P (peer to peer)-servers. Deze vind je in de serverlijst links in het venster van de app.

Biedt NordVPN dedicated IP-adressen?

NordVPN biedt dedicated IP-adressen aan in verschillende landen. Om een dedicated IP-adres aan te vragen, maak je een nieuwe account aan met een speciale couponcode en neem je daarna contact op met de klantenservice van NordVPN.

Hoe duur is NordVPN?

NordVPN is een zeer voordelige VPN-provider, zeker voor de geboden kwaliteit en extra features. Je hebt al een NordVPN-abonnement vanaf € 3.99 per maand. De eerste maand is zelfs helemaal gratis, als je gebruikmaakt van de 30-dagen geld-terug-garantie.

Hoe snel is NordVPN?

NordVPN is een van de snelste VPN’s op de markt. Uiteraard hangt de snelheid af van je eigen internetverbinding, je locatie, de locatie van de VPN-server, het protocol en meer. In onze NordVPN-review hebben we zo veel mogelijk factoren gelijk gehouden om je te laten zien welke snelheid NordVPN geeft op verschillende servers.

Kan ik NordVPN met iDeal betalen?

Bij NordVPN kun je betalen met verschillende betaalmethodes. De VPN-provider accepteert creditcard en bitcoin, maar je kunt ook gewoon met iDeal betalen. Verder kun je ook gebruikmaken van PayPal en Google Pay.

Persoonlijke ervaringen experts VPNGids.nl

“NordVPN is een van de bekendste en veiligste VPN-opties op de markt. Wij zijn erg enthousiast over NordVPN.”

9.3

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (41)

David Janssen

Cybersecurity analist

NordVPN heeft altijd veel lof mogen ontvangen van onze kant. Encryptie, gebruiksgemak en prijs waren altijd al dik in orde. Het grootste minpunt vond ik in afgelopen jaren alleen de snelheid; de verbindingssnelheden waren voor klanten uit West Europa niet zo goed als voor klanten uit de Verenigde Staten. Echter, recentelijk heeft NordVPN fors geïnvesteerd in de verbetering van het servernetwerk. De behaalde snelheden zijn daardoor sterk verbeterd. Hiermee heeft NordVPN een ijzersterke positie veroverd in onze top 3. Gewoon een ontzettend goede VPN.

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (42)

Tove Marks

Eindredacteur

De uitstraling van NordVPN spreekt mij erg aan gezien deze rustig en overzichtelijk is. Verder is de prijs van NordVPN een grote plus. Persoonlijk zal ik niet alle veiligheidsopties van NordVPN gebruiken, maar de gedachten dat het kan als het ooit nodig is, is desalniettemin erg fijn. Ik kan NordVPN erg aanraden!

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (43)

Quinten van Kastel

Techredacteur & Designer

Ik vind NordVPN een uitstekende VPN-provider voor een goede prijs. Vooral het feit dat ze alleen sterke encryptieprotocollen aanbieden vind ik een goede indicatie van hun kwaliteit. Ze nemen geen genoegen met “minder goede”-beveiligingsprotocollen en investeren zelfs in het ontwikkelen van een goede Wireguard optie (NordLynx).

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (44)

Bas Teunissen

Techredacteur

Nord mag wat mij betreft trots zijn dat ze een ingewikkeld proces als anoniem internetten omgetoverd hebben tot een gebruiksvriendelijke ervaring die binnen een paar muisclicks werkt. Na ruim 3 jaar NordVPN gebruik heb ik eigenlijk nooit problemen ervaren. Of ik nou torrents binnenhaal of het volgende seizoen opzoek via de Amerikaanse Netflix bibliotheek, het werkt gewoon. Over Torrents gesproken, dankzij de Application Killswitch weet ik ook altijd zeker dat mijn Torrent Client niet op eigen houtje het internet op gaat.

Aanbieding


Krijg tot 69% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Vanaf [[€3,99]] per maand

NordVPN Review: hoe goed is deze VPN écht in augustus 2024? (2024)
Top Articles
Nvidia GeForce Now Ultimate vs. Your Own RTX GPU
Nvidia GeForce vs AMD Radeon GPUs in 2023 (Benchmarks & Comparison)
Craigslist St. Paul
Uca Cheerleading Nationals 2023
El Paso Pet Craigslist
Apex Rank Leaderboard
Activities and Experiments to Explore Photosynthesis in the Classroom - Project Learning Tree
Undergraduate Programs | Webster Vienna
Nikki Catsouras Head Cut In Half
Pbr Wisconsin Baseball
Comenity Credit Card Guide 2024: Things To Know And Alternatives
litter - tłumaczenie słowa – słownik angielsko-polski Ling.pl
South Bend Tribune Online
The Binding of Isaac
Amelia Bissoon Wedding
Robert Malone é o inventor da vacina mRNA e está certo sobre vacinação de crianças #boato
Louisiana Sportsman Classifieds Guns
Booknet.com Contract Marriage 2
Kayky Fifa 22 Potential
Craigslist Clinton Ar
Qhc Learning
Best Transmission Service Margate
If you have a Keurig, then try these hot cocoa options
Brbl Barber Shop
Rust Belt Revival Auctions
Litter Robot 3 RED SOLID LIGHT
Gotcha Rva 2022
Jeff Nippard Push Pull Program Pdf
D2L Brightspace Clc
Criterion Dryer Review
Masterbuilt Gravity Fan Not Working
Select The Best Reagents For The Reaction Below.
950 Sqft 2 BHK Villa for sale in Devi Redhills Sirinium | Red Hills, Chennai | Property ID - 15334774
Guide to Cost-Benefit Analysis of Investment Projects Economic appraisal tool for Cohesion Policy 2014-2020
Fedex Walgreens Pickup Times
Wcostream Attack On Titan
Muma Eric Rice San Mateo
Midsouthshooters Supply
10 games with New Game Plus modes so good you simply have to play them twice
Pink Runtz Strain, The Ultimate Guide
Bekkenpijn: oorzaken en symptomen van pijn in het bekken
Funkin' on the Heights
Star Sessions Snapcamz
Nurses May Be Entitled to Overtime Despite Yearly Salary
Mikayla Campinos Alive Or Dead
Wvu Workday
786 Area Code -Get a Local Phone Number For Miami, Florida
Craigslist Indpls Free
Ssss Steakhouse Menu
Fahrpläne, Preise und Anbieter von Bookaway
Lake County Fl Trash Pickup Schedule
Coors Field Seats In The Shade
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6189

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.